Vynas-Pegasus Bay Merlot Cabernet Waipara Valley 2018 14% 0.75L

  • Kraunamos nuotraukos

    Vynas-Pegasus Bay Merlot Cabernet Waipara Valley 2018 14% 0.75L

    New Zealand, Waipara

    Merlot, Cabernet    

    Kilmės šalis
    Naujoji Zelandija
    Talpa (L)
    0.75 L
    Alk. tūris
    14%
    Spalva
    RAUDONAS
    Savybės
    DRY
  • Pegasus Bay vyninę įkūrė Donaldson šeima, kuri buvo Canterbury vyno pramonės pradininkai. Profesorius Ivan Donaldson, neurologas konsultantas, XX a. septintojo dešimtmečio viduryje pasodino vieną pirmųjų regione vynuogynų. Ivanas greitai pastebėjo didžiulį vynuogių auginimo regione potencialą ir 1985 m. kartu su žmona Christine ir keturiais sūnumis įkūrė dabartinę Pegasus Bay namų vynuogyną Waipara slėnyje Šiaurės Canterbury regione.  

    Vynuogynas veši Šiaurės valstijoje, Waipara Valley, ant laisvai drenuojamų, į šiaurę orientuotų terasų. Jis yra Teviotdeilo kalnagūbrio užnugaryje, todėl maksimaliai apsaugotas nuo Ramiojo vandenyno rytinių vėjų ir sukuria unikalų mezoklimatą. Vynmedžiai yra daugiau kaip 30 metų amžiaus. Dirvožemis laisvai drenuojamas ir mažai derlingas, todėl natūraliai sumažėja vynmedžių gyvybingumas. Dėl to gaunamas nedidelis derlius optimaliai sunokusių, aukštos kokybės, aromatingų vynuogių, kurios visapusiškai atskleidžia šio unikalaus krašto savybes. Vynuogyne dienos šiltos, tačiau naktys yra vienos vėsiausių Waipara slėnyje, todėl vynuogės sunoksta greičiau, tačiau išlaiko gerą natūralų rūgštingumą. 

    Tamsiai violetinės spalvos Pegasus Bay Merlot Cabernet Waipara Valley vynas gaminamas tokiu pat stiliumi kaip ir garsusis Bordeaux Claret, taikant tradicinius metodus. Po fermentacijos vynas supilstytas į Prancūziško ąžuolo statines, iš kurių 25% naujos. Kitą vasarą, atšilus orams, vynas natūraliai fermentuojamas pieno ir pieno rūgšties būdu (antrinė fermentacija). Po 18 mėnesių brandinimo ąžuolo statinėse įvairios partijos kruopščiai sumaišomos, kad būtų gautas geriausiai įmanomas vynas. Galutinis produktas yra maždaug 60% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon, 10% Malbec ir 10% Cabernet Franc mišinys. 

    Nosyje juntama svaiginanti saldžių ir pikantiškų aromatų pynė su saldymedžio, šokolado, juodųjų vyšnių, vanilės ir prieskonių aromatų užuominomis.

    Gomuryje skonis sodrus, su švelniais šilkiniais taninais. Vynas pasižymi patenkinamu kūno tvirtumu, tačiau dėl Merlot komponento jis išlieka švelnus ir sultingas, o vaisiai - svarūs. Nors vyną galima vartoti jau dabar, jis dar daugelį metų puikiai išsilaikys butelyje.

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne