Vynas-Brulieres De Beychevelle VMF AOC Haut Medoc 2018 14.5% 0.75L

  • Kraunamos nuotraukos

    Vynas-Brulieres De Beychevelle VMF AOC Haut Medoc 2018 14.5% 0.75L

      

    Alk. tūris
    14.5%
  • "Les Brulières de Beychevelle" - tai prestižinės PrancÅ«zijos Bordo vynuogynų valdos "Château Beychevelle" cuvée. Administraciniu požiÅ«riu vynas gaminamas Saint-Julien-Beychevelle komunoje Gironde. Les Brulières de Beychevelle yra Haut-Médoc apelacijos vynas (AOC). Château de Beychevelle, garsioji Saint-Julien cru classé, driekiasi virÅ¡ gražių Garonos žvyrduobių Å¡laitų, esančių gretimoje Cussac komunoje, Haut-Médoc AOC regione. 1855 m. Å¡ios valdos buvo įtrauktos į oficialią Médoc Grands Crus klasifikaciją kaip ketvirtoji klasifikuota Saint-Julien augimvietė. Dvaro vynuogynai užima beveik 90 hektarų plotą.

    Vynuogių veislės: Merlot noir (31 %), Petit Verdot noir (2 %), Cabernet-Franc noir (5 %) ir Cabernet-Sauvignon noir (62 %: dominuojanti vynuogių veislė). Dvarui palankus vandenyno klimatas. "Château Beychevelle" valdos dirvožemis sudarytas iÅ¡ gilaus Garonos žvyro, susidariusio kvartero laikotarpiu, Sanoisian molio, Saint-Estèphe kalkakmenio, stambaus ir vidutinio dydžio žvyro bei aliuvio. Sodybos vynmedžiai auginami laikantis tvarios vynuogininkystės principų.

    "Château Beychevelle" valdoje vyno gamybai pasirinktas tradicinis metodas. Å iam metodui atlikti naudojamos termoreguliuojamos nerÅ«dijančiojo plieno talpyklos. Priklausomai nuo pageidaujamo derliaus ir jei leidžia vynuogių kokybė ir metai, dvaras vynuogių misą fermentuoja tiesiai ąžuolo statinėse. Raudoniesiems vynams gaminti valdoje taikoma malolaktinė fermentacija.

    "Les Brulières de Beychevelle" vynui gaminti naudojamos Merlot noir (77 %) ir Cabernet-Sauvignon noir vynuogių veislės.  

    Priklausomai nuo metų, "Brulières de Beychevelle" gali bÅ«ti labai skirtingos brandinimo trukmės. Å is vynas jau po pradinio "poilsio" etapo, pamažu pradėjęs augti, bet anarchiÅ¡kai - vaisių taninai, rÅ«gÅ¡tingumas ir kiti komponentai labai aiÅ¡kiai atskirti, bet nevienodi. Tai pirmieji jo žingsniai, taip vadinami "premiers pas".

    Pirmiausia vilioja tamsiai raudona spalva su rubino atspalviais.

    Nosyje - puokÅ¡tė prasideda gražiais prinokusių raudonųjų vaisių ir malonaus pikantiÅ¡ko medžio aromato natomis, su miÅ¡ko paklotės prieskoniu. Nuo pat pradžių paprastas ir intensyvus aromatas, o skonis palieka pusiausvyros ir koncentracijos įspÅ«dį. SmulkiagrÅ«džiai taninai suteikia elegancijos.  

    Å tai meniu pasiÅ«lymas, kuris puikiai derės su "Brulières de Beychevelle":
    Aperityvas: skrebučiai su rūkyta anties krūtinėle
    Užkandis: keptuvėje kepti vasariniai baravykai
    Pagrindinis patiekalas: keptas ėriukas
    SÅ«ris: kamamberas su kalvadosu 

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne