Vynas-Anno Domini Le Argille Cabernet 2019 15% 0.75L + GB

  • Kraunamos nuotraukos

    Vynas-Anno Domini Le Argille Cabernet 2019 15% 0.75L + GB

    Italy, Treviso

    Kilmės šalis
    Italija
    Talpa (L)
    0.75 L
    Alk. tūris
    15%
    Spalva
    RAUDONAS
    Dėžutė
    KARTONINĖ
    Savybės
    DRY
  • Anno Domini, trumpinys AD (liet. Viešpaties metais) – viduramžių lotynų kalbos frazė, naudojama nusakyti metų skaičiui pagal Grigaliaus ir Julijaus kalendorius, reiškianti metus po Kristaus gimimo, t. y. mūsų eroje. Tuo tarpu 47 Anno Domini yra nauja vyninė, įsikūrusi netoli Trevizo, Italijos Veneto regione, apsupta užburiančios gamtos. Ji įsikūrusi tarp dviejų upių - Sile ir Piave. Vyninė valdo 30 hektarų vynuogynų, savo dirbamoje žemėje augindama įvairias vynuoges - unikalias Chardonnay, Pinot Grigio, Cabernet Franc ir Refosco dal Peduncolo Rosso veisles. Kai kurie kiti aukštos kokybės vynmedžiai, kuriuos augina vyninė, yra turtingos kokybės Cabernet Sauvignon, Pinot Nero, Sauvignon, Merlot, Glera ir Moscato.  

    Intensyvios rubino spalvos, Trevizo provincijos kilmės Anno Domini Le Argille Cabernet yra stiprus, pilno kūno vynas, 50% Cabernet Sauvignon ir 50% Cabernet Franc vynuogių mišinys, dvejus metus brandintas cemento talpyklose, nepriekaištingai ir be medžio statinių aromatų, kad būtų išsaugotas jo unikalumas ir šiltas, elegantiškas ir brandus skonis. Vyno brandinimas betoninėse talpyklose yra labai sena Venecijos tradicija. 

    Nosyje iš pradžių šiltas, sudėtingas, apgaubiantis aromatas, kvepiantis brandžiomis uogomis, ypač mėlynėmis, gervuogėmis ir miško braškėmis. Antrą akimirką - slyvų, juodųjų vyšnių ir vanilės užuominos, pabaigoje - lengvi tabako, juodojo šokolado ir žaliųjų pipirų niuansai.

    Gomuryje šiltas, elegantiškas, brandus ir sudėtingas. Ilgas brandinimas cemente išsaugo visą išskirtinį savitą vynuogių skonį, su prinokusių uogų natomis, minkštą ir maloniai taninišką. Ilga pabaiga su geru poskoniu, reikalaujančiu dar vienos taurės. 

    Deras su stiprios mėsos, pavyzdžiui, žvėrienos ir elnienos, mėsos troškinių patiekalais ir sūrių su žolelėmis. Taip pat labai tinka prie vaisių uogienės ir desertų, ypač uogienės pyragaičių. 

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne