Tekila-Don Julio Anejo 38% 0.7L
-
Tekila-Don Julio Anejo 38% 0.7L
Kaina 6999€Mexico, Jalisco
100% Blue Weber Agave
Kilmės šalisMeksika
Alk. tūris38%
Talpa (L)0.7 L
-
Agavos, iš kurių gaminama Don Julio tekilos, auginamos Atotonilco kalnuotoje vietovėje, šeimos valdose. Pagrindinis tekilos brandinimo procesas vyksta kartu su agavų augalais, nes joms subręsti reikia septynerių metų. Kiekvienas agavos augalas renkamas rankomis. Agavos augalas nupjaunamas nuo šaknų, o tada nupjaunami spygliuoti lapai. Likusi šerdis vadinama piña - žaliava, iš kurios gaminama tekila. Piña sunkvežimiu gabenama į Don Julio distileriją, kur supjaustoma vienodo dydžio gabalėliais, kad tolygiai iškeptų. Piñas kraunamos į mūrines krosnis, kuriose lėtai kepamos kelias dienas. Tuomet iškeptos piñas sutrinamos ir užpilamos vandeniu, iš kurio išsiskiria saldus agavų sirupas, vadinamas agavų sultimis. Tada į agavų vandenį įpilama mielių ir paliekama fermentuotis. Baigus fermentacijos procesą, gaunamas saldus, silpno alkoholio agavų alus, kuris po to dedamas į distiliavimo aparatus, kur distiliuojamas ir tampa tekila. Galiausiai prieš išpilstant į butelius jis išpilstomas į nerūdijančio plieno talpyklas arba brandinamas buvusiose burbono statinėse.
Mažesnėmis partijomis aštuoniolika mėnesių Amerikietiškose baltojo ąžuolo statinėse brandinta sodrios vanilės ir sviestinių riešutų atspalvio Don Julio Añejo Tequila yra aukščiausio skonio brandintos tekilos gamybos meistriškumo įrodymas. Agavos, naudojamos šios tekilos gamybai yra mažiausiai 7 metų amžiaus.
Nosyje didelės raiškos aromatas. Priešingai nei skonis, aromate dominuoja citrusiniai vaisiai vieneism tai laimas, kitiems apelsinas. Taip pat jaučiami ir sviestinės bei vanilės aromatų tonai.
Gomuryje turtingas, išskirtinis ir nuostabiai sudėtingas skonis puikiai suderina agavos, medienos ir vanilės aromatų natas. Skonyje medžio įtaka minimali, nors tekila gana ilgai brandinta medžio statinėse.
Vartokite gryną liką su šnypštuku arba tiesiog su ledukais.