Tekila-Curado Tequila Blanco Espadin 40% 0.7L

  • Kraunamos nuotraukos

    Tekila-Curado Tequila Blanco Espadin 40% 0.7L

    Kilmės šalis
    Meksika
    Alk. tūris
    40%
    Talpa (L)
    0.7 L
  • Agavos augalas Žemėje vęši jau maždaug 12 milijonų metų. Ankstesnės Pietų Amerikos kultūros rado daugybę šio augalo panaudojimo būdų: jos virtos Piña maistui, džiovinti pluoštai virvėms, drabužiams ir popieriui, o svarbiausia - fermentuotos agavų sultys (Meksikoje vadinamos Pulque) - pirmasis alkoholinis gėrimas Amerikos žemyne. Tai stebuklingas augalas, kupinas gyvybės, ilgus metus bręstantis Meksikos saulėje. Maitinami žemės mineralais, augalai sugeria šią energiją, kuri tampa jų gyvybine esybe. Meksikoje šandien gausu įvairių spiritinių gėrimų - Tekila, Mezcal, Raicilla ir daugelis kitų. Visi šie distiliatai yra iš šio augalo pagaminti produktai, kurių skonis ir aromatas priklauso nuo naudojamos agavos rūšies.

    Curado tekilos gamybai naudojama blanco tekila iš Jalisco aukštumų, tada į distiliatą įdedami virtos Agavos gabalėliai. Iš pradžių naudota tik Blue Agave iš Jalisco valstijos, tačiau netrukus projektas išsivystė ir į jį įtrauktos kitos Agave rūšys iš kitų Meksikos regionų, - Espandin ir Cupreata. Norime statyti tiltus, o ne sienas. Šiuo metu Curado gaminamos šios rūšys: Blue Agave iš Arandas, Espadín iš Oaxaca ir Cupreata iš Michoacán.

    Curado Tequila Blanco Espadin pagaminta iš 100% Blue Weber Agave, po distiliavimo į tekilą infuzuojama Espandin agavų. Procesas atrodo maždaug taip: į 1000 litrų 100% stiprumo Blanco įdeda 21 kg virtos Espadin agavos medvilniniuose maišuose, kuri 5 dienas mirkoma distiliate. Po to filtruojama, kad būtų pašalintos dalelės, ir brandinama plieno talpyklose iki 40% stiprumo. Spalva gaunama iš infuzijos proceso. Ši tekila nėra brandinama ąžuole.

    Nosyje Blanco tekila aromatų natos - virtos sviestinės agavos yra priekyje, antrame plane atsiranda augalinės natos. Tai šviežiai supjaustytos jalapeños, salierai, mineralai ir šiek tiek sūrymo.

    Gomuryje sviestinės agavos skonis, žalieji pipirai ir augalinės natos kartu su juodųjų pipirų ir alkoholio natomis. Prieš pat pabaigą atsiranda saldumas.

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne