Sotolis-Sotol La Higuera Cedrosanum 45.7% 0.7L
-
Sotol La Higuera Cedrosanum distiliuojamas Aldama, Chihuahua Meksikoje. Sotolis savo savybėmis panašus į tekilą ir meskalį, tačiau augalas, iš kurio jis gaminamas, nepriklauso agavų šeimai (priešingai nei manyta anksčiau). Dasylirion Cedrosanum (Dasylirion genties šparaginių (Asparagaceae) šeimos (Dasylirion) augalų rūšis) laukinis augalas, Angliškai vadinamas Desert Spoon plant (dykumos šaukšto augalu), arba Sotol Ispaniškai ir yra Chihuahua, Durango, bei Coahuila Meksikos valstijų oficialiu tradiciniu gėrimu. Jis gaminamas panašiai kaip labiau paplitę amatininkų gaminami centrinės Meksikos meskaliai. Sotol augalai verdami lauko kūginėje krosnyje, kūrenamoje malkomis, o po to fermentuojami su laukinėmis mielėmis 1000 litrų talpos pušies kubiluose. Po to jis dvigubai distiliuojamas variniuose alembiniuose katiluose (copper alembic stills). Joven stiliaus (Joven yra nebrandintas, skaidrios spalvos. Joven ispanų kalba reiškia "jaunas", o į butelius išpilstomas tiesiai iš distiliatoriaus).
Nosyje juntamos mineralinės ir karamelinės natos.
Gomuryje - rūkyta žolė ir kedras. Skonis sausas, o tekstūra subalansuota.