Konservai-Konservuotos sardinės PARMENTIER saulėgrąžų aliejuje su citrina 135g

  • Kraunamos nuotraukos

    Konservai-Konservuotos sardinės PARMENTIER saulėgrąžų aliejuje su citrina 135g

    Prancūzija 

  • "Laikas žvejoti ir laikas džiovinti tinklus" – nes žvejybos sezonas sardinių kokybei yra svarbus. Sardinerie Parmentier sardinės gaudomos geriausiu sezonu, - vasarą sardinės daug juda ir migruoja į šiaurę, o žiemą grįžta į pietus. Atlanto vandenyne jos žvejojamos nuo birželio iki lapkričio mėn., t. y. laikotarpiu, per kurį sardinės įgauna tokį riebumą, kad jų mėsa tampa minkšta ir skani. Sardinių charakterį lemia jūra. Skonį lemia sūdymas. Sūdymas dėl geresnio skonio. Sardinerie Parmentier gamybos procese sardinės sūdomos naudojant maždaug 1% druskos, kad jų skonis ir tekstūra būtų tobuli, o konservavimas – idealus. Prancūziška maisto gaminimo garuose tradicija: Sardinerie Parmentier sardinės ruošiamos ir pakuojamos garų krosnelėje pagal tradicinį metodą, kad būtų išsaugotas jų skonis ir tekstūra.

    Jei manėte, kad apie konservuotas sardines žinote viską, Sardinerie Parmentier Jums papasakos dar šį bei tą:
    - Prancūzijoje daugiau nei pusė namų ūkių jas vartoja, nes jose gausu Omega 3, o jų kokybės ir kainos santykis yra ekonomiškas. Konservuotas sardines Prancūzijoje Jums pasiūlys dažnas restoranas.
    - Europinės sardinės gyvena atvirose jūrose ir vandenynuose, kurie ribojasi su Europos žemynu. Jos gyvena nuo pakrantės iki atviros jūros, tarp jūros paviršiaus ir dugno, iki 100 metrų gylyje. Sardinės maitinasi naktį: jos išplaukia į paviršių naktį, sekdamos planktono migraciją.
    - Tai ekonomiškas ir lengvai stalui patiekiamas produktas par excellence (iš Prancūzų kalbos tai - better or more than all others of the same kind). Jas galima valgyti ir šaltas, ir karštas (kepkite tame pačiame skardinėje esančiame aliejuje). Daugiau receptų rasite čia: https://sardinerieparmentier.fr/fr/nos-recettes
    - Dėžutes visada laikykite kambario temperatūroje, ir niekada iki atidarymo nelaikykite šaldytuve, nes kyla pavojus, kad aliejus susigers.

    Maistinė nauda:
    Sardinė yra riebi žuvis. Konservuotos sardinės yra minimaliai apdorotas produktas, kuriame yra daug vertingų maistinių medžiagų, reikalingų mūsų organizmui, French Union of Fish Canneries duomenimis:
     Omega 3. 100g sardinių patenkina 5-6 kartus didesnę paros normą , todėl siūlome dažniau pagalvoti apie jas.
     Daug vitamino D ir kalcio. Užtenka suvalgyti 100g konservuotų sardinių, kad patenkintumėte dvigubai didesnį vitamino D ir kalcio, būtinų normaliam kaulų ir raumenų būklei palaikyti, dienos poreikį.
     Geras baltymų kiekis. Suvalgius 100g konservuotų sardinių gaunama apie 24g baltymų, arba 30% įprastam suaugusiam žmogui reikalingos paros normos (8400 kJ/2000 kcal).
      

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne