Put.vynas-Costadila 450 Slm Bianco Frizzante 10.5% 0.75L

  • Kraunamos nuotraukos

    Put.vynas-Costadila 450 Slm Bianco Frizzante 10.5% 0.75L

    Veneto

    Natūralus vynas. Frizzante  

    Kilmės šalis
    Italija
    Talpa (L)
    0.75 L
    Spalva
    ORANŽINIS
  • Costadilà, kurios pagrindinė buveinė dabar yra San Lorenzo, Vittorio Veneto kalvose Italijoje, pavadinimas kilo nuo Tarzo savivaldybės dalies. Čia, kalvotoje teritorijoje, puikiai tinkančioje Prosecco DOCG vyno gamybai, Ernesto Cattel 2005 metų pradėjo ūkininkauti kaip ūkininkas vyndarys arba, kaip jis pats save mėgsta vadinti, kaip artikuliatorius, tapęs amatininkiško ir visiškai autentiško vyno gamybos stiliaus, pagrįsto vietinių vynuogių glera, bianchetta trevigiana ir verdiso rūšių iš Alto Trevigiano kalvų, pradininku. Grįžimas prie senovinio uždaro ciklo ūkininkavimo kaimo tradicijų, nesivadovaujant vyno industrijos madomis ir nesileidžiant į kompromisus.

    Veneto regiono senų vynuogynų nefiltruotas intensyvios šiaudų geltonumo spalvos su auksiniais atspindžiais Costadila 450 Slm Bianco Frizzante baltasis natūralusis vynas, dėl vietinių mielių butelyje brandina būdingus burbuliukus su nuosėdomis. Jo pavadinimas kilęs iš 450 metrų virš jūros lygio esančio labai seno vynuogyno (sodintas XX amžiaus šeštajame dešimtmetyje ant Combai kalvų (TV), iš kurio Glera, Bianchetta Trevigiana ir Verdiso vynuogių gaminamas šis lengvai putojantis vynas. Spaudimas, be pridėtinio cukraus vyksta savaiminė fermentacija (be dirbtinio įsikišimo, tik pačių vynuogių uogų laukinių mielių pagalba) ir 10 dienų maceracija ant vynuogių vaisių odelių neūdijančio plieno statinėse ir išpilstymas į butelius pridedant šviežios misos iš džiovintų Glera ir Bianchetta Trevigiana vynuogių tolesnei fermentacija butelyje, kur sandariai uždarytas toliau fermentuojasi ir taip natūraliai suputoja. Vyno kelionė nuo vynuogyno iki taurės niekada nebūna vienoda ir nuspėjama, nes daug kas priklauso ir nuo sezoninių tendencijų, ir nuo vyno gyvenimo butelyje. 

    Nosyje aromatų puokštė su vaisių ir laukinių gėlių, gudobelių ir akacijų natomis, vaistinių žolelių kvapu, lengvu pikantišku prieskoniu, primenančiu žaliąjį kardamoną ir imbierą.

    Gomuryje juntama sinergija tarp gaivumo ir aromato, kurį lydi švelni ir gerai integruota anglis. Skonis baigiamas švelniu aitrumu.

    Dera universaliai su daugeliu patiekalų, taip pat su egzotiškos virtuvės patiekalais, pavyzdžiui vištienos ir daržovių tadžinu. 

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne