Put.vynas-Costadila Moz Bianco Frizzante 11% 0.75L

  • Kraunamos nuotraukos

    Put.vynas-Costadila Moz Bianco Frizzante 11% 0.75L

    Veneto

    Natūralus vynas. Frizzante  

    Kilmės šalis
    Italija
    Talpa (L)
    0.75 L
    Alk. tūris
    11%
    Spalva
    ORANŽINIS
    Savybės
    DRY
  • Costadilà, kurios pagrindinė buveinė dabar yra San Lorenzo, Vittorio Veneto kalvose Italijoje, pavadinimas kilo nuo Tarzo savivaldybės dalies. Čia, kalvotoje teritorijoje, puikiai tinkančioje Prosecco DOCG vyno gamybai, Ernesto Cattel 2005 metų pradėjo ūkininkauti kaip ūkininkas vyndarys arba, kaip jis pats save mėgsta vadinti, kaip artikuliatorius, tapęs amatininkiško ir visiškai autentiško vyno gamybos stiliaus, pagrįsto vietinių vynuogių glera, bianchetta trevigiana ir verdiso rūšių iš Alto Trevigiano kalvų, pradininku. Grįžimas prie senovinio uždaro ciklo ūkininkavimo kaimo tradicijų, nesivadovaujant vyno industrijos madomis ir nesileidžiant į kompromisus.

    Veneto regiono be priedų, maceruotas, buteliuose fermentuotas be filtravimo ar skaidrinimo Costadila Moz Bianco Frizzante baltasis natūralusis vynas, dėl vietinių mielių butelyje brandina būdingus burbuliukus su nuosėdomis. Vynuogių vaisiai iš Villa dei Vescovi di Torreglia (PD) vynuogyno (vidutinis vynmedžių amžius yra 30 metų), esančio Colli Euganei kalvose, iš kurio Moscato Fior d'Arancio ir Glera vynuogių gaminamas šis lengvai putojantis vynas. Vinifikavimas ir brandinimas: tiesioginis Glera vynuogių spaudimas, be pridėtinio cukraus vyksta savaiminė fermentacija (tik pačių vynuogių uogų laukinių mielių pagalba), tuomet 30 dienų Moscato Fior d'Arancio maceracija ant vynuogių odelės plieno talpose, ir išpilstomas į butelius nebaigus pilnai fermentuotis, pridedant misos iš džiovintų vynuogių. Sandariai uždarytas buteliuose toliau fermentuojasi ir taip natūraliai suputoja. Vyno kelionė nuo vynuogyno iki taurės niekada nebūna vienoda ir nuspėjama, nes daug kas priklauso ir nuo sezoninių tendencijų, ir nuo vyno gyvenimo butelyje. 

    Nosyje įspūdingas, malonaus aromato kvapas, gausus vaisių niuansų.

    Gomuryje skonis sausas, gaivus, kvapnus, su švelniu pikantišku ir mineraliniu prieskoniu.

    Poskonyje jaučiamas lengvas, gerai integruotas kartumas.

    Dera su žuvies ir vėžiagyvių patiekalais. Puikus aperityvas. 

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne