Put.vynas-Costadila O-X Rosato Frizzante 11% 0.75L

  • Kraunamos nuotraukos

    Put.vynas-Costadila O-X Rosato Frizzante 11% 0.75L

    Natūralusis vynas. Frizzante 

    Kilmės šalis
    Italija
    Talpa (L)
    0.75 L
    Alk. tūris
    11%
    Spalva
    ROŽINIS
    Savybės
    DRY
  • Costadilà, kurios pagrindinė buveinė dabar yra San Lorenzo, Vittorio Veneto kalvose Italijoje, pavadinimas kilo nuo Tarzo savivaldybės dalies. Čia, kalvotoje teritorijoje, puikiai tinkančioje Prosecco DOCG vyno gamybai, Ernesto Cattel 2005 metų pradėjo ūkininkauti kaip ūkininkas vyndarys arba, kaip jis pats save mėgsta vadinti, kaip artikuliatorius, tapęs amatininkiško ir visiškai autentiško vyno gamybos stiliaus, pagrįsto vietinių vynuogių glera, bianchetta trevigiana ir verdiso rūšių iš Alto Trevigiano kalvų, pradininku. Grįžimas prie senovinio uždaro ciklo ūkininkavimo kaimo tradicijų, nesivadovaujant vyno industrijos madomis ir nesileidžiant į kompromisus.

    Veneto regiono fermentuotas buteliuose iš baltųjų vynuogių ir raudonųjų kalnų šlaituose augančių vynuogių Costadila O-X Rosato Frizzante rožinis natūralusis vynas, dėl vietinių mielių butelyje brandina būdingus burbuliukus su nuosėdomis. Vynuogynai klesti nuosėdiniame ir marmuriniame dirvožemyje. Vidutinis vynmedžių amžius yra 15 metų. Iš Glera ir Pinot Nero vynuogių mišinio gaminamas šis lengvai putojantis vynas. Vinifikavimas ir brandinimas: tiesioginis Glera spaudimas ir rausvasis Pinot Noir vinifikavimas, tuomet be pridėtinio cukraus vyksta savaiminė fermentacija (tik pačių vynuogių uogų laukinių mielių pagalba) ir 3-4 mėnesių brandinimas plieno talpose ir išpilstomas į butelius nebaigus pilnai fermentuotis pridedant džiovintų vynuogių misos. Sandariai uždarytas buteliuose toliau fermentuojasi ir taip natūraliai suputoja. Vyno kelionė nuo vynuogyno iki taurės niekada nebūna vienoda ir nuspėjama, nes daug kas priklauso ir nuo sezoninių tendencijų, ir nuo vyno gyvenimo butelyje.  

    Nosyje kvapo natos siejamos su kilnios vynuogių veislės, tokios kaip Pinot Noir, savitumu ir Glera aromato išraiška, pasižyminčia subtiliais gėlių ir vaisių aromatais.

    Gomuryje elegantiškos tekstūros ir gaivios rūgšties putojantis vynas. Skanus vynas, kurio burnoje jaučiamas įtemptas ir švelnus skonis, laikui bėgant galintis dar labiau atsiskleisti butelyje.

    Dera su crostino di prosciutto berico euganeo DOP arba su risotto. 

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne