• Romas-Zacapa Centenario Solera Gran Reserva 40% 0.7L + GB

    Kilmės šalis
    Gvatemala
    Romo stilius
    SPANISH
    Brandinimas
    BE AMŽIAUS
    Talpa (L)
    0.7 L
    Dėžutė
    KARTONINĖ
    Alk. tūris
    40%
  • Zacapa Centenario Guatemala 23YO keičia išvaizdą ir pavadinimą į Zacapa Centenario Solera Gran Reserva. Romas brandinamas naudojant Solera metodą ex-bourbon, ex-sherry ir Pedro Xymenez statinėse, maišant romus iš skirtingų derliaus metų, nuo jauniausių iki tų, kurie statinėse brandinami net 23 metus. Tai švelnus, šiltas ir apgaubiantis romas, praturtintas saldžiomis šokolado, migdolų, apelsinų ir vanilės natomis.

    Dėl savo unikalios istorijos ir daugybės laimėtų apdovanojimų Zacapa romas yra tikras Gvatemalos simbolis. Jis gaminamas Quetzaltenango mieste, kur Botran šeima įkūrė įmonę. Zacapa distilerija yra 2333 metrų virš jūros lygio, Motagua upės krantuose, tarp didingų kraštovaizdžių ir aktyvių ugnikalnių. Dirvožemis yra labai derlingas ir turtingas mineralais, idealiai tinkamas cukranendrių auginimui, kurias gamina pati įmonė. Ron Zacapa savo neįtikėtiną sėkmę turi padėkoti daugeliui veiksnių, tačiau distilerija nuo daugelio kitų romo gamintojų skiriasi ne vien tik žaliava. Vietoj cukranendrių melasos čia distiliavimui naudojamas išvirtas cukranendrių sirupas, žinomas kaip Virgin Honey. Po fermentacijos šis sirupas distiliuojamas Pot Still distiliavimo induose. Po distiliavimo jaunas romas keliauja į kalnus, kur yra distilerijos sandėliai ir daugybė įvairių rūšių statinių. Solera metodas ir unikalus brandinimas kalnuose suteikia romui ypatingą gilumą ir sudėtingumą, dėl kurių jis tapo žinomas visame pasaulyje.

    Nosyje saldus, riešutų, medaus, šokolado, tabako, dūmų aromatai.

    Gomuryje subtilus, vaisinis, kreminis, vanilės, karamelės, kakavos aromatai.

    Poskonis ilgai išliekantis, švelnus, šiltas, saldus. 

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne