Romas-Santa Teresa 1796 40% 0.7L + GB

  • Kraunamos nuotraukos

    Romas-Santa Teresa 1796 40% 0.7L + GB

    Venezuela

    Kilmės šalis
    Venesuela
    Romo stilius
    SPANISH
    Brandinimas
    BE AMŽIAUS
    Talpa (L)
    0.7 L
    Dėžutė
    KARTONINĖ
    Alk. tūris
    40%
  • 1996 metais minint Hazienda Santa Teresa (ispanų k. hacienda - tai Lotynų Amerikos, taip pat ir Ispanijos žemės ūkio struktūrų valda. Haciendos dydis įvairiuose regionuose labai skiriasi, bet gali užimti kelių tūkstančių hektarų plotą. Darbininkai ir savininkas, hacendado, dažnai būna neformaliai priklausomi) dvidešimtmetį, ketvirtosios šeimos kartos narys Alberto Vollmer Herrera metė įmonei iššūkį sukurti romą, kuriame būtų panaudota visa per pirmuosius 200 metų įgyta meistrystė. Santa Teres Haziendo vyksta pilnas romo gamybos ciklas - nuo cukranendrių auginimo ir derliaus nuėmimo iki išpilstymo į butelius, Venesuelos Aragua slėnyje, kuriame yra puikios aplinkos sąlygos romui brandinti. Romo meistras vykdydamas amatininkišką romo gamybos procesą, kuria visus skonius, todėl kiekvienas gurkšnis suteikia naują rafinuotumo sluoksnį. Sumaišoma iki 30 statinių romo, distiliuotų iš melasos, kad pagaminti kiekvieną partiją. Tradicinėje Solera metodo gamyboje seniausi romai pamažu sujungiami su naujais mišiniais, taip juos paverčiant vienu neprilygstamos tekstūros ir pusiausvyros romu. Iš Ispanijos chereso vyno ir brendžio gamintojų perimtas tradicinis Solera metodas užtikrina, kad kiekviename gintariškai raudobos spalvos Santa Teresa 1796 butelyje būtų šiek tiek pirmojo Ron Madre (Motininis romas). Taip yra todėl, kad nuo pat 1992 metų, kai pirmą kartą  buvo pripildytos statinės, jos niekada nebuvo ištuštintos. Vietoj to, kiekvieną kartą išpilstant butelį, Solera statinės papildomos šiek tiek jaunesniu romo mišiniu, taip užtikrinant, kad kiekvienas butelis būtų išskirtinio sodrumo... ir šiek tiek Ron Madre.

    Nosyje vaisių aromatas su medienos natomis, atsiradusiomis dėl ilgo brandinimo ąžuolo statinėse.

    Gomuryje unikalus riešutų, odos, vanilės, cinamono, juodojo šokolado, džiovintų slyvų, medaus ir pipirų užuominų skonis.

    Poskonyje turtingas, rafinuotas, netikėtai sausas. 

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne