Romas-Old Monk Rum 7YO 42.8% 0.7L
-
"Corporation Mohan Meakin Limited" - didelė įmonių grupė, pradėjusi nuo nedidelio alaus gamybos verslo. 1885 m. Kasaulio mieste, Indijos karinėje stovykloje, britų kolonizatorių palikuonis Edwardas Dyeris beveik asmeninėms reikmėms įkūrė nedidelę alaus daryklą. Karinė administracija, vargstanti nuo karšto slogaus drėgno klimato Himalajų papėdėje, pramoniniais kiekiais reikalavo tradicinių troškulio malšinimo priemonių - įvairių rūšių alaus. Netrukus alaus darykla buvo perkelta į Solano valstiją, garsėjančią tyro šaltinio vandens, reikalingo alkoholiniams gėrimams gaminti, šaltiniu. Vėliau alaus darykla buvo pertvarkyta į spirito varyklą, o po Pirmojo pasaulinio karo įvyko gamybos pajėgumų susivienijimas Dyer su kitu britų verslininku -. H. J. Meakinomu. 1937 m. Mianmaras įgijo nepriklausomybę, o bendrovė buvo reorganizuota atsižvelgiant į Indijos turtą gavo registraciją Londono vertybinių popierių biržoje kaip akcinė bendrovė "Dyer Meakin Breweries". Po Indijos nepriklausomybės paskelbimo į Londoną atvyko vietinis verslininkas NN Mohanas ir tapo "Dyer Meakin Breweries" kontrolinio akcijų paketo savininku. 1949 m. Mohanas perėmė įmonės valdymą ir nusipirko keletą gamyklų Laknau, Gazibade ir Chopolyje (miestas netoli Mumbajaus). 1967 m., pasikeitus savininkui, įmonė gavo naują pavadinimą - Mohan Meakin Breweries. 1969 m. NN Mohanas mirė, o verslo valdymas perėjo jo vyresniajam sūnui - pulkininkui VR Mohanui, kuriam pavyko pradėti gaminti kelis naujus prekės ženklus, kurie šiandien yra rinkos lyderiai, tačiau 1973 m. pulkininkas staiga mirė. Septintajame dešimtmetyje, vadovaujant pulkininko broliui - Mohanui Kapilai, bendrovės pramoninis turtas buvo diversifikuotas, pradėta gaminti pusryčių dribsnių, vaisių sulčių ir mineralinio vandens linija. Vėliau, siekiant išvengti neigiamų asociacijų su unikalia bendrovės veikla, iš pavadinimo buvo pašalintas žodis "brewery" (alaus darykla). XX a. septintajame ir aštuntajame dešimtmetyje Čandigare, Čenajuje, Nepale, Kakinadoje ir Haidarabade buvo pastatytos naujos spirito varyklos. Šiandien pagrindiniai prekių ženklai yra romo distiliavimo gamykla "Old Monk" ir alaus "Golden Eagle". Likusi alkoholio produkcija - viskis ("Diplomat Delux", "Colonel`s Special", "Black Knight", "Meakin 10.000", "Summer Hall", "Solan # 1"), džinas ("London Dry", "Big Ben") ir degtinė "Kaplanski".
"Old Monk" - tai tradiciniai gamybos būdai, kartu su 7 metus trunkančiu brandinimu ąžuolo statinėse, sukuriantys švelnaus skonio gėrimą. Indijos romo išskirtinumas - labai sudėtingas aromatas ir ryškus skonis. Karamelė, kava su grietinėle, vanilinis pyragas, tamsūs džiovinti vaisiai, uogų uogienė, citrusinių vaisių žievelės, kardamonas, gvazdikėliai, rytietiški prieskoniai, juodieji pipirai, juodasis šokoladas ir melasa - tai pagrindiniai daugiasluoksnio skonio atspalviai, kurie leis kiekvienai natai susilieti į šį kvapnų gėrimą. Septynerių metų romas "Old Monk" distiliuojamas, brandinamas ir maišomas vienoje distiliavimo įmonėje. 42,8 % stiprumas tinka kokteiliams, vartoti vieną arba su ledu.
Spalva - tamsiai gintarinis romas.
Nosyje Indiško mozaikinio romo aromatą sudaro karamelės, kavos su grietinėle, vanilinio biskvito, tamsių džiovintų vaisių, uogų uogienės, citrusinių vaisių žievelių, kardamono, gvazdikėlių, rytietiškų prieskonių, juodųjų pipirų, juodojo šokolado ir melasos natos.
Gomuryje romo skonis - sodrus, stiprus, švelnios tekstūros, su maloniomis karamelės, rytietiškų prieskonių natomis. Skonis ilgas, klampus ir šiltas.
Geriausiai tinka kokteiliams kurti, taip pat naudoti su ledu.