Romas-Foursquare Magisterium 16YO Exceptional Cask Selection 58% 0.7L
-
Romas-Foursquare Magisterium 16YO Exceptional Cask Selection 58% 0.7L
Kaina 13799€Kilmės šalisBarbadosas
Romo stiliusBRITISH
Brandinimas16YO
Talpa (L)0.7 L
DėžutėBE DĖŽUTĖS
Alk. tūris58%
-
Foursquare romo distilerija "R.L. Seale & Co" priklauso Seale šeimos įmonei, kurios romo gamybos patirtis Barbadose siekia 1820 metus. Šiuolaikinės distilerijos istorija prasideda 1920 metais, kai Reginald Leon Seale salos sostinėje Bridgetown įsteigė pardavimo ir distribucijos įmonę. Sėkminga įmonės veikla paskatino plėtrą, ir antroje XX amžiaus pusėje ji įsigijo tokius prekės ženklus kaip ESA Fields ir Doorly's, kol galiausiai 1995 metais atidarė Foursquare distileriją, pertvarkydama apleistą cukraus fabriką Barbdoso Saint Philip parapijoje. Foursquare gamina "Single Blended" romą, derindama Pot Still ir Column still induose gaminamą distiliatą vadovaujant Sir David Seale ir jo sūnui Richard Seal. Distilerija tapo viena iš labiausiai gerbiamų gamintojų Pasaulyje.
2008 metais pristatyta "Exceptional Cask Selection" serija yra geriausio romo, kurį gali pagaminti distililerija, pavyzdys. Paprastai iki išpilstant į butelius, šios serijos romai brandinami po dešimtmetį ex-bourbon statinėse, kuriose dažniausiai buvo laikomas Jack Daniel's, arba stiprinto (pvz chereso, ar porto) vyno statinėse. Tai Richard Seale specializacija, o tarp išleistų butelių yra ir labai vertingų iš įvairių spirituoto vyno ir brendžio statinių.
Gintaro spalvos su rudais akcentais Foursquare Magisterium 16 Year Exceptional Cask Mark XXVI - tai trijų skirtingų 16 metų Single Blended Rums mišinys, distiliuojamas iš melasos tradiciniu būdu - variniame Foursquare Double-Retort Pot Still ir Continuous Twin Column Coffey Still distiliavimo induose. (apie Romo rūšis, pagal distiliavimo metodus skaitykite ČIA). Du romai brandinti dvigubai: vienas iš jų trejus metus brandintas ex-bourbon statinėse, po to dar 13 metų - ex-Oloroso Sherry (chereso vyno) statinėse; kitas brandintas devynerius metus ex-bourbon statinėse, po to septynerius metus - Ex-Oloroso Sherry statinėse. Paskutinis Sibngle Blended 16 metų brandintas vien tik ex-bourbon statinėse. Visas maišymas, brandinimas Barbadose ir išpilstymas į butelius vyko Foursquare Rum Distiller, kuriuos atliko distiliavimo meistras maišytojas Richard Seale. Medienos, džiovintų vaisių ir subtilių karamelės natų aromatas Foursquare Magisterium atskleidžia apvalų skonį, praturtintą vanilės, prieskonių natomis ir šilkine pabaiga. Šis sudėtingas romas - tikras lobis išrankiems žinovams.
Nosyje skrudintas kokosas, pasiflora, karamelė, nuga, jūros brizas, neuždegto Maduro cigaro aromatas.
Gomuryje sūrus, lazdyno riešutai, pyragas, mėlynės, ąžuolas, vanilė, vaisiai, cheresas.
Poskonis šilkinis su vanilės natomis.
Apie romo klasifikaciją skaitykite ČIA.