Romas-Foursquare Covenant 18YO 58% 0.7L

  • Kraunamos nuotraukos

    Romas-Foursquare Covenant 18YO 58% 0.7L

    Exceptional Cask Selection   

    Kilmės šalis
    Barbadosas
    Talpa (L)
    0.7 L
  • Foursquare romo distilerija "R.L. Seale & Co" priklauso Seale šeimos įmonei, kurios romo gamybos patirtis Barbadose siekia 1820 metus. Šiuolaikinės distilerijos istorija prasideda 1920 metais, kai Reginald Leon Seale salos sostinėje Bridgetown įsteigė pardavimo ir distribucijos įmonę. Sėkminga įmonės veikla paskatino plėtrą, ir antroje XX amžiaus pusėje ji įsigijo tokius prekės ženklus kaip ESA Fields ir Doorly's, kol galiausiai 1995 metais atidarė Foursquare distileriją, pertvarkydama apleistą cukraus fabriką Barbdoso Saint Philip parapijoje. Foursquare gamina "Single Blended" romą, derindama Pot Still ir Column still induose gaminamą distiliatą vadovaujant Sir David Seale ir jo sūnui Richard Seal. Distilerija tapo viena iš labiausiai gerbiamų gamintojų Pasaulyje.

    2008 metais pristatyta "Exceptional Cask Selection" serija yra geriausio romo, kurį gali pagaminti distililerija, pavyzdys. Paprastai iki išpilstant į butelius, šios serijos romai brandinami po dešimtmetį ex-bourbon statinėse, kuriose dažniausiai buvo laikomas Jack Daniel's, arba stiprinto (pvz chereso, ar porto) vyno statinėse. Tai Richard Seale specializacija, o tarp išleistų butelių yra ir labai vertingų iš įvairių spirituoto vyno ir brendžio statinių.  

    Po Foursquare Touchstone 14 metų brandinto tiek ex Camus konjako ir ex-bourbon statinėse mišinio, atėjo eilė išvysti dienos šviesą 23-iojo riboto leidimo Foursquare Covenant, Exceptional Cask (Mark XXIII) serijos dalis. Aštuoniolika metų brandintas ex-bourbon Amerikietiško ąžuolo statinėse tropinio klimato Barbadose sąlygomis. Šis single blended tradiciniu būdu iš melasos distiliuotas 2004 ir 2005 metais Copper Pot Still ir Column Still distiliavimo induose. Po 10 metų brandinimo, skirtingos distiliacijos spiritai buvo sujungti į vieną partiją (single batch) ir dar 8 metus papildomai brandinti kartu. Išpilstytas į butelius statinės stiprumo be jokių dažiklių, saldiklių ar kvapiųjų medžiagų.

    Nosyje ryškus, daugiasluoksnis ir sudėtingas, su ryškiomis riešutų aromatų natomis - ilgo brandinimo požymis. Karamelizuotos apelsino žievelės, abrikosų ir rudojo cukraus aromatas, pieniško šokolado, braškių, žvaigždinio anyžiaus, kardamono ir skrudintų lazdyno riešutų natos.

    Gomuryje pikantiškai sudėtingas, subtiliai žemiškas, su oksiduoto vyno užuominomis, kaip turtingame porto vyne.

    Poskonis ilgas, bet švelnus, būdingas elegantiškas ir sudėtingas aromatas.   

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne