Romas-Foursquare Touchstone Exceptional Cask Selectiion 61% 0.7L
-
Romas-Foursquare Touchstone Exceptional Cask Selectiion 61% 0.7L
Kaina 11999€Barbados
Exceptional Cask Selection
Kilmės šalisBarbadosas
Romo stiliusBRITISH
Brandinimas14YO
Talpa (L)0.7 L
Alk. tūris61%
-
Foursquare romo distilerija "R.L. Seale & Co" priklauso Seale šeimos įmonei, kurios romo gamybos patirtis Barbadose siekia 1820 metus. Šiuolaikinės distilerijos istorija prasideda 1920 metais, kai Reginald Leon Seale salos sostinėje Bridgetown įsteigė pardavimo ir distribucijos įmonę. Sėkminga įmonės veikla paskatino plėtrą, ir antroje XX amžiaus pusėje ji įsigijo tokius prekės ženklus kaip ESA Fields ir Doorly's, kol galiausiai 1995 metais atidarė Foursquare distileriją, pertvarkydama apleistą cukraus fabriką Barbdoso Saint Philip parapijoje. Foursquare gamina "Single Blended" romą, derindama Pot Still ir Column still induose gaminamą distiliatą vadovaujant Sir David Seale ir jo sūnui Richard Seal. Distilerija tapo viena iš labiausiai gerbiamų gamintojų Pasaulyje.
2008 metais pristatyta "Exceptional Cask Selection" serija yra geriausio romo, kurį gali pagaminti distililerija, pavyzdys. Paprastai iki išpilstant į butelius, šios serijos romai brandinami po dešimtmetį ex-bourbon statinėse, kuriose dažniausiai buvo laikomas Jack Daniel's, arba stiprinto (pvz chereso, ar porto) vyno statinėse. Tai Richard Seale specializacija, o tarp išleistų butelių yra ir labai vertingų iš įvairių spirituoto vyno ir brendžio statinių.
Gilios raudonmedžio spalvos, vidutinio skaidrumo, vidutinio klampumo Foursquare Touchstone yra 22-oji "Exceptional Cask" serijos dalis. Distiliuotas iš melasos (tradicinis būdas) 50% Pot still ir kita dalis - 50% Colomn still. Ši versija yra gero bendradarbiavimo romo brandinime pavyzdys. 2019 metų sausio mėnesį Foursquare distilerija iš Camus konjako gamintojo įsigijo dešimt statinių, kurios buvo pripildytos 2008 metų derliaus ir 12 metų ex-bourbon statinėse brandintu romu. Šiose ex-konjako statinėse romas buvo brandinamas dar dvejus metus. Tuo brandinimas nesibaigė, vėliau romas buvo sumaišytas su kitu 14-os metų brandumo romu iki išpilstant į butelius. Dvigubas brandinimas. Visas brandinimas vyko atogrąžų klimato sąlygomis. Į butelius išpilstytas natūralios koncentracijos romas (fullproof).
Nosyje vanilės, pyragų tešlos, raudonų vynuogių, karamelės ir šiek tiek žolelių (eukaliptų?) aromatai.
Gomuryje vanilė, pyragų tešla, vynuogės, braškių uogienė, žvaigždinis anyžius, cinamonas.
Poskonis vidutinis, karštas, karčios vynuogių, iriso, cinamono ir ąžuolo aromatų natos.