Romas-Foursquare Equipoise Exceptional Cask Selection 61% 0.7L
-
Romas-Foursquare Equipoise Exceptional Cask Selection 61% 0.7L
Kaina 13799€Kilmės šalisBarbadosas
Romo stiliusBRITISH
Brandinimas14YO
Talpa (L)0.7 L
DėžutėBE DĖŽUTĖS
Alk. tūris61%
-
Foursquare romo distilerija "R.L. Seale & Co" priklauso Seale šeimos įmonei, kurios romo gamybos patirtis Barbadose siekia 1820 metus. Šiuolaikinės distilerijos istorija prasideda 1920 metais, kai Reginald Leon Seale salos sostinėje Bridgetown įsteigė pardavimo ir distribucijos įmonę. Sėkminga įmonės veikla paskatino plėtrą, ir antroje XX amžiaus pusėje ji įsigijo tokius prekės ženklus kaip ESA Fields ir Doorly's, kol galiausiai 1995 metais atidarė Foursquare distileriją, pertvarkydama apleistą cukraus fabriką Barbdoso Saint Philip parapijoje. Foursquare gamina "Single Blended" romą, derindama Pot Still ir Column still induose gaminamą distiliatą vadovaujant Sir David Seale ir jo sūnui Richard Seal. Distilerija tapo viena iš labiausiai gerbiamų gamintojų Pasaulyje.
2008 metais pristatyta "Exceptional Cask Selection" serija yra geriausio romo, kurį gali pagaminti distililerija, pavyzdys. Paprastai iki išpilstant į butelius, šios serijos romai brandinami po dešimtmetį ex-bourbon statinėse, kuriose dažniausiai buvo laikomas Jack Daniel's, arba stiprinto (pvz chereso, ar porto) vyno statinėse. Tai Richard Seale specializacija, o tarp išleistų butelių yra ir labai vertingų iš įvairių spirituoto vyno ir brendžio statinių.
Foursquare Exceptional Cask Selection Mark XXV Equipoise Single Blended Rum gaminamas tradiciniu būdu, - tai sunkiojo ir lengvojo romų mišinys, distiliuojamas atitinkamai pot stills ir column stills distiliavimo induose (apie Romo rūšis, pagal distiliavimo metodus skaitykite ČIA). Šio romo brandinimo amžius - 14 metų: dalis romo 10 metų brandinta ex-bourbon ąžuolo statinėse, po to 4 metus - ex-calvados ąžuolo statinėse. Kita gi jo dalis 14 metų brandinta vien tik ex-bourbon statinėse. Visas brandinimas vyko Barbadoso tropikų klimato sąlygomis.
Nosyje imbiero, sodo vaisių, juodojo šokolado ir irisų aromatas lemia kreminio obuolių pyrago, kokosų ir vanilinių ledų skonį.
Gomuryje lazdyno riešutai ir kokosas dera su aitriomis juodosios arbatos natomis ir šviežio imbiero prieskoniu.
Apie romo klasifikaciją skaitykite ČIA.