Romas-El Dorado 21YO Demerara Rum Special Reserve 43% 0.7L + GB

  • Kraunamos nuotraukos

    Romas-El Dorado 21YO Demerara Rum Special Reserve 43% 0.7L + GB

    Kilmės šalis
    Gajana
    Romo stilius
    BRITISH
    Brandinimas
    21YO
    Talpa (L)
    0.7 L
    Dėžutė
    KARTONINĖ
    Alk. tūris
    43%
  • Cukraus ir romo gamybos istorija Gajana (Guyana) Demerara apygardoje fiksuojama nuo XVII amžiaus, kai pirmieji Europos kolonistai pradėjo auginti cukranendres, ir 1670 metais Demerara romo gamybos pagrindai buvo padėti britams pradėjus distiliavimą. Šiandien Demerara Distillers Limited valdo paskutinę Gajanoje likusią spirito distileriją Plantation Diamond. Demerara Distillers Limited užima unikalią padėtį romo Pasaulyje, nes toliau eksploatuoja originalius distiliavimo indus / kameras, naudotas trijose didžiosiose XVIII ir XIX amžiaus cukraus valdose buvusiose distilerijose. Turėdama įvairius distiliavimo indus, jokia kita romo distilerija Pasaulyje nesiūlo tokios įvairovės ir skirtingų romo stilių pasirinkimo.  

    El Dorado 21YO Demerara Rum Special Reserve gaminamas iš romo, distiliuoto vieninteliame Pasaulyje likusiame nepertraukiamai veikiančiame Wooden Coffey Still distiliavimo inde (pavadinimas su kava nieko bendro neturi. 1832 metais jį sukonstravo ir užpatentavo Airių akcizo pareigūnas Aeneas Coffey, kurio vardu ir buvo pavadintas distiliatorius). Iš šio distiliavimo indo gaminamas vidutinio sunkumo romas, pasižymintis švelniu vaisių aromatu, o jo unikalus skonis siejamas su medine šios aukštos distiliavimo kameros konstrukcija. 

    Šiam išskirtiniam senovinio recepto Demeraros romo mišiniui sukurti distilerijos meistras maišytojas dar naudoja romą distiliuotą originaliame keturių kolonų metaliniame Prancūziškame Savalle Still inde, paveldėtame iš XVIII amžiaus. Iš šio aparato gaminamas romas pasižymi ryškiu saldžiu cukranendrių kvapu ir sausu vidutinio sunkumo skoniu - šioms savybėms neprilygsta joks kitas distiliuotojas. 

    Ir taip pat El Dorado 21YO mišinio gamybai naudojamas romas, distiliuotas dvejuose paskutiniuose Pasaulyje likusiuose Wooden Pot Stills, kurie yra daugiau nei 250 metų senumo. Šios dvi unikalios vario kaklelio distiliavimo kameros yra vertinamos romų gerbėjų, kaip vidutinio stiprumo, labai skanaus ir labai aromatingo romo šaltinis, nes senovinė žaliosios širdies mediena, iš kurios gaminama kamera, vaidina svarbų vaidmenį kuriant šias išskirtines romo savybes. Iš šios distiliavimo kameros pagamintas romas naudojamas maišant kitus "El Dorado" romus. Šiuolaikinė šio distiliatoriaus versija yra pakankamai universali, kad būtų galima gaminti devynių visiškai skirtingų rūšių (marques) romą - nuo labai lengvo iki vidutinio stiprumo romo.

    Brandinamas 21-25 metus ąžuolo statinėse, 6 laipsnių atstumu nuo ekvatoriaus esančioje Gajanoje, kur vyrauja idealus brandinimo klimatas. 30-34 laipsnių Celsijaus temperatūroje oksidacijos procesas vyksta greičiau, nei įprasta ir sukuria subtilius aromatus. Tokiomis sąlygomis ąžuolo mediena lengvai absorbuoja nepageidaujamus giminingus junginius. Šių giminingų medžiagų netekimas vadinamas brandinimu ir šis procesas tęsiasi tol, kol romas turi tiesioginį sąlytį su mediena. Dauguma romo rūšių laikomos ex-bourbon statinėse, kurių vidus kartais dar kartą apdeginamas, kad mediena įgytų daugiau savybių. 

    Nosyje sviestinis, su šokoladiniais potepiais, prinokę bananai ir vaisinis Kalėdinis pyragas. Tabako ir sandalmedžio užuominos. 

    Gomuryje sultanai, datulės, juodieji serbentai ir makadamijos riešutai. Šiek tiek rožių vandens. Vidurio gomuryje - juodasis šokoladas ir muskato riešutas.

    Poskonyje iki pat pabaigos juntami kepti bananai ir razinų natos, šiek tiek juntamas aštraus cinamono prieskonis.
     

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne