Romas-Clairin Vaval 49.3% 0.7L + GB

  • Kraunamos nuotraukos

    Romas-Clairin Vaval 49.3% 0.7L + GB

    Kilmės šalis
    Haitis
    Romo stilius
    BRITISH
    Brandinimas
    BE AMŽIAUS
    Talpa (L)
    0.7 L
    Dėžutė
    KARTONINĖ
    Alk. tūris
    49.3%
  • Autentiškas Clairin Vaval 49.3% yra Haičio produktas, gaminamas iš cukranendrių sulčių mažuose ūkiuose, laikantis rankų darbo gamybos tradicijų. Agricole romas išsiskiria intensyviomis natomis ir tikru aromatu. Clairin Vaval gaminamas Arawaks distilerijoje pietinėje Haičio dalyje. Šiandien Haitis yra viena iš nedaugelio šalių, kurioje išlaikytos puristinės tradicijos: naudojamos vietinės nehibridizuotų ekologiškų cukranendrių veislės, auginimos be chemikalų, praktikuojami savaiminė fermentacija be mielių ir archajiškas nefiltruotas distiliavimas. Distiliavimo meistras Fritz Vaval distiliavimui naudoja savo specialiai sukurtus Colmun Still distiliavimo indus, kurie suteikia gėrimui vaisių natų ir sudėtingų aromatų. Po distiliavimo romas išpilstomas į butelius iš karto, kai tik ištraukiamas iš distiliavimo aparato, o išpilstymas vyksta Haityje. Palyginti su Clairin Casimir ir Clairin Sajous, šis Clairin yra labai švelnus. 

    Derlius nuimamas rankomis, pjaunamas cukranendrių peiliu (coutelas), o į spirito varyklą gabenamas jaučių traukiamais vežimais. Nuimant derlių nupjautos nendrės į malūną vežamos rankomis. Ten jos įterpiamos tarp velenų ir presuojamos. Sultys nuteka į akmeninę talpyklą, o kol kitas darbuotojas surenka sultis iš kitos malūno pusės, išspaustos nendrės žmonių grandine gabenamos į džiovinimo vietą. 

    Nosyje tropiniai vaisiai, egzotiški aromatai, esteriai, imbieras, prieskoniai.

    Gomuryje šilkinis, lengvas, salstelėjęs, skrudintas, pipirai, cukranendrės.

    Poskonis ilgai išliekantis. 

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne