Put.vynas-Rotari Blanc De Blancs Extra Brut Metodo Classico Trento DOC 2018 12.5% 0.75L
-
Put.vynas-Rotari Blanc De Blancs Extra Brut Metodo Classico Trento DOC 2018 12.5% 0.75L
Kaina 1599€Italy, Trento
Kilmės šalisItalija
SpalvaBALTAS
Talpa (L)0.75 L
Alk. tūris12.5%
SavybėsBRUT
DėžutėBE DĖŽUTĖS
-
Elegantiškas, švelnus ir patvarių burbulų, šviesiai geltonos spalvos Rotari Blanc De Blancs Extra Brut Metodo Classico Trento DOC 2016 perlas gaminamas iš kruopščiai atrinktų geriausių Chardonnay vynuogių, auginamų vynuogynuose, saulėtose Trentino kalvose, esančiose beveik kalnų aukštyje. Alpių klimatas su šiltomis ir palyginti sausomis vasaros dienomis ir vėsiomis naktimis, taip pat unikalus dirvožemis, kuriame gausu mineralinių medžiagų, idealiai tinka vynuogėms auginti, leidžia puikiai subręsti vynuogėms. Derliaus nuėmimo metu vynuogės pasižymi sodriu aromatu ir natūraliu rūgštingumu, todėl šis vynas yra vienas geriausių Trentino putojančio vyno rūšių. Jis gaminamas laikantis griežtų Metodo Classico gamybos būdo taisyklių, su antrąja fermentacija ir brandinimu butelyje. Didžioji dalis bazinio vyno fermentuojama plienėse talpyklose. Tik nedidelė dalis fermentuojama lengvai skrudinto ąžuolo statinėse, siekiant, kad neužgožti Chardonnay vaisių aromatų sunkiais ąžuolo atspalviais. Per 48 mėnesius brandinimo ant mielių nuosėdų buteliuose vynas pradeda formuoti savo charakterį, įgaudamas daug smulkių aromatų, o jo skonis tampa vis ryškesnis.
Nosyje aromatų puokštė pasižymi intensyviomis ir elegantiškomis Chardonnay veislės natomis, prinokusių vaisių, auksinių skanių obuolių ir ananasų aromatais, atsirandančiais dėl didelio temperatūrų skirtumo vynuogių brandinimo metu. Turtingos vaisių natos ir duonos plutos aromatai, atsirandantys dėl ilgo rafinavimo
butelyje papildo šią sudėtingą ir aromatingą puokštę.Gomuryje skonis intensyvus, kvapnus, gerai subalansuotas, sausas ir minerališkas, būdingas aukštumų putojantiems vynams, vertiems Trentodoc.
Ilgai išliekantis džiovintų vaisių ir lazdynų riešutų poskonis.
Dera su geriausiais itališkais ir tarptautiniais virtuvės patiekalais, ypač su jūros gėrybėmis, skumbre ir austrėmis, taip pat sodriais žuvies patiekalais, rizzoto ir lengvais mėsos patiekalais.