Vynas-Tombacco Origine Bianco IGT Terre Siciliane 2016 14.5% 0.75L

  • Kraunamos nuotraukos

    Vynas-Tombacco Origine Bianco IGT Terre Siciliane 2016 14.5% 0.75L

    Kilmės šalis
    Italija
    Talpa (L)
    0.75 L
    Alk. tūris
    14.5%
    Spalva
    BALTAS
    Savybės
    DRY
  • Tombacco šeima jau tris kartas gamina ir išpilsto į butelius Itališkus vynus, pasižyminčius tikru ir intensyviu skoniu, pagal geriausias Italijos vyndarystės tradicijas. Iš 40% Rinomata Cantina Tombacco produkcijos per metus pagaminama apie 10 mln. butelių, o likusieji 60% parduodami statinėse. Vyninės istorija prasidėjo, kai Giovanni Battista Tombacco nusprendė įkurti persikų auginimo ūkį. Po kelerių metų, 1919 metais įvertinęs teritorijos terroirs (Terroir - iš terre - "žemė" - Prancūziškas terminas, vartojamas apibūdinti aplinkos veiksniams, darantiems įtaką augalo fenotipui, įskaitant unikalų aplinkos kontekstą, ūkininkavimo praktiką ir specifinę augalo augimo buveinę. Bendrai šios konteksto savybės vadinamos charakteriu), kuris seniausių vynmedžių vaisius geru vynu, užsiimti vyno gamyba.  

    Tombacco vyninė rado puikias sąlygas projektui Origine Sicilijoje, tarp Šventyklų slėnio (Valley of the Temples (province of Agrigento) ir Marsala. Čia rasti seni vynmedžiai, kurie buvo pasiekę puikią pusiausvyrą su aplinka, nes niekada nebuvo naudotos jokios cheminės trąšos. Tombacco Origine Bianco IGT Terre Siciliane vynui gaminti pasirinktos 40% Grillo ir 60% Zibibbo vynuogės, kurios tradiciškai auginamos šioje vietovėje, ilgai brandinamiems vynams gaminti. Visas šio vyno gamybos procesas trunka gana ilgai: šešis mėnesius trunka fermentacija, šešis mėnesius - statinis skaidrinimas, dvejus metus - rafinavimas kaštonų statinėse, šešis mėnesius - poilsis butelyje. Po beveik ketverių metų Origine jau galima išpilstyti į taures.

    Nosyje savitos Viduržemio jūros regiono ir balzaminės mėtų, rozmarinų ir laukinių žolelių aromatų natos, iš džiovintų zibibbo vynuogių išsiskiriantis medaus aromtas susimaišo su oksidacinėmis natomis, atsirandančiomis dėl brandinimo amforoje.

    Gomuryje dehidratuotų vaisių (abrikosų), tamarindų, lengvos vanilės, žaliavinio cukraus ir brandinto tabako aromatų natos. Skonis išliekantis.

    OPTIMALI PATIEKIMO TEMPERATŪRA: 10-16°C. Butelį derėtų reikia atidaryti likus valandai iki vartojimo. 

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne