Vynas-Tombacco Azzurra Rosso IGT Puglia 16% 0.75L

  • Kraunamos nuotraukos

    Vynas-Tombacco Azzurra Rosso IGT Puglia 16% 0.75L

    Kilmės šalis
    Italija
    Talpa (L)
    0.75 L
    Alk. tūris
    16%
    Spalva
    RAUDONAS
    Savybės
    DRY
  • Tombacco šeima jau tris kartas gamina ir išpilsto į butelius Itališkus vynus, pasižyminčius tikru ir intensyviu skoniu, pagal geriausias Italijos vyndarystės tradicijas. Iš 40% Rinomata Cantina Tombacco produkcijos per metus pagaminama apie 10 mln. butelių, o likusieji 60% parduodami statinėse. Vyninės istorija prasidėjo, kai Giovanni Battista Tombacco nusprendė įkurti persikų auginimo ūkį. Po kelerių metų, 1919 metais įvertinęs teritorijos terroirs (Terroir - iš terre - "žemė" - Prancūziškas terminas, vartojamas apibūdinti aplinkos veiksniams, darantiems įtaką augalo fenotipui, įskaitant unikalų aplinkos kontekstą, ūkininkavimo praktiką ir specifinę augalo augimo buveinę. Bendrai šios konteksto savybės vadinamos charakteriu), kuris seniausių vynmedžių vaisius geru vynu, užsiimti vyno gamyba.

    Sodrios rubino raudonumo spalvos, su elegantiškais granato atspalviais Tombacco Azzurra Rosso IGT Puglia yra Primitivo 80-90% ir Negroamaro 5-20% vynuogių mišinys. Azzurra - gražus itališkos kilmės žodis, kuris verčiamas kaip "žydras" arba "dangaus mėlynas". Azzurra žodis asocijuojasi su gaivios pavasario dienos ir žydro dangaus be debesų vaizdais. Šio įkvėpimo lydimi, Tombacco vyninės meistrai sukūrė raudoną spalvą su charakteriu, intensyvų ir gyvybingą pasirinkimas Jūsų stalui. Brandinimui naudojama dviejų rūšių medinės statinė: 500 litrų talpos tonneau ir 6000 litrų talpos statinė. Baigus rafinavimą medienoje, vynas paruoštas išpilstymui į butelius.

    Nosyje vynas pasižymi labai švelniu, intensyviu ir patvariu, gerai išreikštu aromatu, kurio puokštė varijuoja nuo vaisių, ypač Morello vyšnių ir gervuogių, iki gaivių prieskoninių natų, būdingų pietų vynams, tokių kaip rozmarinas ir pipirai, su tretiniais arba brandinimo kvapais, kuriuose vyrauja šokoladas ir lengva vanilė.

    Gomuryje tvirtas, nes buvo brandinamas medinėse statinėse, taip pat dėl savo 16% stiprumo. Juntami susilpninti dėl alkoholio stiprumo taninai. Galutinės aromatų natos yra pilnos ir apvalios. Puikus poskonis su Morello vyšnių ir slyvų užuominomis.

    Optimali patiekimo temperatūra: 16°C
     

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne