Vynas-Kopke 20YO Tawny 20% 0.75L+ GB
-
Vynas-Kopke 20YO Tawny 20% 0.75L+ GB
Kaina 4099€Likerinis vynas
Kilmės šalisPortugalija
Talpa (L)0.75 L
DėžutėMEDINĖ
-
House of Kopke pripažinti pirmaisiais ir seniausiais Porto namais Porto vyno istorijoje, švenčiančiais 382-uosius nepertraukiamos vyno gamybos metus. Užrašai ant butelių iki šių dienų traferuoti ranka, taip, kaip ir 1638-ais metais!
Jei laiką ženklina ypatingos akimirkos, tai Kopke istorija rašoma išskirtiniais metais. Metai, kuriuos verta saugoti, kad bet kada būtų galima iš naujo prisiminti ir švęsti. Ant Kopke 20YO Tawny etiketės nurodytas amžius yra vidutinis visų mišinyje esančių vynų amžius. VINIFIKACIJA - vynuogės renkamos skinamos optimaliu laiku, tada iš jų pašalinamos sėklos, jos susmulkinamos ir perdirbamos, kruopščiai maceruojamos, kad išgautų spalvą, taninus ir aromatą. Fermentacijos metu vynas nuolat perkošiamas. Tai vyksta statinėse, kuriose kontroliuojamoje temperatūroje (28-30 °C), kol pasiekiamas reikiamas saldumo lygis ir pasiekiamas tinkamas skonis. Tuomet į galutinį spirituotą vyną įpilamas vynuogių brendis. Aukštos kokybės vynas pagamintas maišant skirtingų derlių vynus, kad būtų pasiekta juslinių savybių įvairovė, būdinga brandintiems tawny porto vynams. Kiekvienas iš šio mišinio vynų brandintas ąžuolo statinėse skirtingą laiką, o vidutinis visų mišinyje esančių vynų amžius lemia vyno brandos amžių etiketėje. Gautame mišinyje atsiskleidžia savybės, kurias suteikė brandinimas medinėje statinėje.
Nosyje sudėtinga džiovintų vaisių, prieskonių ir aromato dermė, ir švelnios medienos natos.
Gomuryje turtingas ir koncentruotas, ilgas ir sodrus, aksominis.
Dera su foie gras su baklažanais ir graikiniais riešutais, irisiniais pyragaičiais, šokolado ir pistacijų patiekalais.Geriausia patiekti 12-14 °C temperatūros.
Apdovanojmasi ir įvertinimai:
2015 metų International Wine and Spirits Competition - auksas
Robert Parker - 92