Vynas-Edouard Delaunay Pommard 1er Cru Les Chaponnieres Pinot Noir 2020 14.5% 0.75L

  • Kraunamos nuotraukos

    Vynas-Edouard Delaunay Pommard 1er Cru Les Chaponnieres Pinot Noir 2020 14.5% 0.75L

    France, Burgundy

    Kilmės šalis
    Prancūzija
    Talpa (L)
    0.75 L
    Alk. tūris
    14.5%
    Spalva
    RAUDONAS
    Savybės
    DRY
  • 1893 metais įkurta Edouard Delaunay yra sena, turtingą ir išskirtinę istoriją turinti vyninė, XX amžiuje svariai prisidėjusi prie Burgundijos vyno regiono vystymo. House of Edouard Delaunay, norėdami pasiūlyti išskirtinius vynus, nusprendė sutelkti dėmesį į Burgundijos širdį, į vertingiausius vynus: išskirtinius cuvees iš regioninių apeliacijų Côte de Nuits ir Côte de Beaune su kaimais, kuriuos reikia atrasti, intriguojančius Premier Crus, puikias Grands Crus kolekcijas, baigiant absoliučiomis retenybėmis, pagamintomis labai ribotais kiekiais. 

    Terroir svarba Burgundijoje. Terroir - iš terre - "žemė" - Prancūziškas terminas, vartojamas apibūdinti aplinkos veiksniams, darantiems įtaką augalo fenotipui, įskaitant unikalų aplinkos kontekstą, ūkininkavimo praktiką ir specifinę augalo augimo buveinę. Nuo 2019 metų seni Pommard premier cru Les Chaponnières vynmedžiai yra pirmieji, kuriuos augina Edouard Delaunay namai, o tai leidžia geriau kontroliuoti techninį procesą, vynuogių kokybę ir glaudesnį ryšį su gamta ir žeme. Pommard Les Chaponnières apeliacija yra viena gražiausių "premier cru" klasifikacijos terroir Pommard'e. Santykinai molingas dirvožemis yra gilus, vynuogynas, kuriam apie 80 metų, sudarytas iš senų, gerai įsišaknijusių vynmedžių. Iš jo vynuogių gaminamas vynas, kuris atspindi savo terroir gilumą ir sudėtingumą. Tamsios rubino su melsvais atspalviais spalvos Edouard Delaunay Pommard 1er Cru Les Chaponnieres Pinot Noir vynuogių derliaus nuėmimas vyksta rankomis, maceracija trunka 24 dienas, vėliau vynas 17 mėnesių brandinamas ąžuolo statinėse (30% iš jų - naujos statinės).

    Nosyjr išraiškingas ir šiltas, pirmiausia juntami miško vaisių (vyšnių, mėlynių) ir baltųjų vaisių (nektarinų, persikų) aromatai. Atsiranda balzaminių niuansų (pušis, kedras, viržiai), tada prieskoniai (pipirai) ir šiek tiek tabako. Paskui seka gurmaniškos saldžių migdolų, sausainių, pyragaičių, ir skrebučių aromatų natos.

    Gomuryje labai gražus, gausus ir šiltas, subalansuotas gerai integruotos rūgšties. Gėlių aromato niuansai (rožės, bijūnai, anemonai), elegantiškas senos odos, vėliau šokolado potėpiai. Skonis ilgas, su tankiais taninais.

    Tai puikus brandinimui skirtas vynas, senstant atskleis visą savo charakterį.  

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne