Vynas-Capo Zafferano Appassimento Puglia IGT 14.5% 0.75L
-
Vynas-Capo Zafferano Appassimento Puglia IGT 14.5% 0.75L
Kaina 1249€Kilmės šalisItalija
Talpa (L)0.75 L
Alk. tūris14.5%
SpalvaRAUDONAS
SavybėsDRY
-
Capo Zafferano yra garsus iškyšulys, iš kurio atsiveria nuostabus vaizdas į turkio spalvos įlanką ir šimtmečių senumo baltą švyturį, todėl vyninė norėjo, kad jos gaminami vynai reprezentuotų geriausią Pietų Italijos, Apulijos, vynų išraišką. Vynai, kurių gamybai vynuogės auginamos daugiau nei 3000 metų, o regionas pasižymi unikaliu makroklimatu, nes yra tarp trijų jūrų. Dėl to galima gaminti aromatingus ir sultingus, švelnaus ir apgaubiančio kūno vynus, kuriems būdingas prie jūros esančioms vynuogių auginimo vietovėms būdingas skonis. Tarp raudonųjų vynų, gaminamų vytinant vynuoges, išsiskiria raudonasis vynas, kuris šioje vietovėje buvo pradėtas gaminti dar senovės romėnų laikais: šis metodas šiek tiek išskaido kekes, sukoncentruoja jų organoleptines savybes ir sustiprina vyno aromatą.
Capo Zafferano Appassimento Puglia vyne harmoningai derinami Negroamaro, Merlot ir Primitivo vynyogių dermė, taip sukuriant kerintį mišinį. Taikant Appassimento metodą, vynuogių odelės ilgą laiką paliekamos misoje, kad išgautų jam būdingus aromatus. Vėliau jis apie 3 mėnesius brandinamas ąžuolo statinėse. Vynas pasižymi subalansuotu prinokusių vaisių aromatu, primenančiu Amarone, šiltais kepimo prieskoniais ir švelniomis gėlių natomis. Šis išskirtinis vynas iš žymaus italų vyno kritiko Luca Maroni pelnė 98 balus.
Nosyuje vėlyvas brandinimas suteikia būdingų prinokusių ir džiovintų vaisių, tokių kaip slyvos ir razinos, aromatų natų.
Gamuryje dėl vėlesnio nedidelio brandinimo ąžuole atsiranda malonios šokolado ir prieskonių natos, kurios daro šį vyną harmoningą ir subalansuotą, malonų ir brandų.
Dera su ant grotelių kepta mėsa ir žvėriena, taip pat su sultingomis sriubomis ir brandintais sūriais.