Viskis-Michter's US1 Small Batch Original Sour Mash Whiskey 43% 0.7L

  • Kraunamos nuotraukos

    Viskis-Michter's US1 Small Batch Original Sour Mash Whiskey 43% 0.7L

    USA

    Kentucky

    Kilmės šalis
    JAV
    Talpa (L)
    0.7 L
  • Michter's“ yra prekės ženklas, kurio ištakos siekia 1753 metus, bet kuris 1989-aisias bankrutavo. 1990 metais distilerija buvo išgelbėta ir atnaujino savo veiklą, ir tik per pastaruosius maždaug penkerius metus ji vėl tapo tikru Pasauliniu hitu. The Whisky Exchange 2019 metais Michter's US1 Sour Mash Whiskey pripažinus Metų viskiu, jis tapo pirmuoju JAV pagamintu viskiu, pelniusiu šĮ titulą. Michter's distilerija nepateikia daug informacijos apie Michter's US1 Small Batch Original Sour Mash Whiskey. Jis distiliuojamas iš patentuoto grūdų mišinio (distilerija tik sako, kad „mišinyje yra nemažai rugių grūdų, taip pat nemažai kukurūzų ir šiek tiek barley malt“) ir brandinamas naujose degintose ąžuolo statinėse, tačiau tai nėra bourbon. Mūsų duomenimis, mišinyje nėra pakankamai kukurūzų. Be to, prieš išpilstant į butelius jis filtruojamas. Yra daug painiavos dėl to, ką reiškia sour mash. Pirmiausia tai nereiškia, kad skonis yra rūgštus. Tai tiesiog reiškia, kad dalis fermentuotos viskio masės lieka iš vienos viskio partijos, kad pradėtų fermentaciją kitoje partijoje, panašiai kaip kepama rauginta duona. Jack Daniel's etiketėje yra užrašas sour mash, o iš tikrųjų beveik visas šiandien gaminamas bourbon yra sour mash. Taip Michter's Original Sour Mash pelnė išskirtinį skonį. Dėl unikalaus grūdų pasirinkimo jo negalima priskirti nei bourbon, nei rugių. 1989 metais iš rinkos dingęs Michter's Original Sour Mash viskis triumfališkai sugrįžo 2012-aisiais, kai buvo įtrauktas į „US1“ liniją. Išlikęs ištikimas savo pirmtako profiliui ir skoniui, Michter's US1 Sour Mash greitai tapo mėgstamu viskio entuziastų pasirinkimu. 

    Nosyje šiltos skrudinto deginto cukraus natos su prieskoniais, saldžiais, rūkytais vaisiais, cukruotomis vyšniomis ir medaus vanilės natomis.

    Gomuryje pradžioje primena bourbon'ą, vėliau ruginį viskį. Švelnus ir šilkinis, vaisinis skonis su obuolių pyrago charakteriu. Nelabai saldus ir lengvai ąžuolinis. 

     

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne