Romas-Foursquare Vintage 2010 12YO Exceptional Cask Selection 60% 0.7L

  • Kraunamos nuotraukos

    Romas-Foursquare Vintage 2010 12YO Exceptional Cask Selection 60% 0.7L

    Barbados

    Exceptional Cask Selection 

    Kilmės šalis
    Barbadosas
    Romo stilius
    BRITISH
    Brandinimas
    12YO
    Talpa (L)
    0.7 L
    Dėžutė
    BE DĖŽUTĖS
    Alk. tūris
    60%
  • Foursquare romo distilerija "R.L. Seale & Co" priklauso Seale šeimos įmonei, kurios romo gamybos patirtis Barbadose siekia 1820 metus. Šiuolaikinės distilerijos istorija prasideda 1920 metais, kai Reginald Leon Seale salos sostinėje Bridgetown įsteigė pardavimo ir distribucijos įmonę. Sėkminga įmonės veikla paskatino plėtrą, ir antroje XX amžiaus pusėje ji įsigijo tokius prekės ženklus kaip ESA Fields ir Doorly's, kol galiausiai 1995 metais atidarė Foursquare distileriją, pertvarkydama apleistą cukraus fabriką Barbdoso Saint Philip parapijoje. Foursquare gamina "Single Blended" romą, derindama Pot Still ir Column still induose gaminamą distiliatą vadovaujant Sir David Seale ir jo sūnui Richard Seal. Distilerija tapo viena iš labiausiai gerbiamų gamintojų Pasaulyje.

    2008 metais pristatyta "Exceptional Cask Selection" serija yra geriausio romo, kurį gali pagaminti distililerija, pavyzdys. Paprastai iki išpilstant į butelius, šios serijos romai brandinami po dešimtmetį ex-bourbon statinėse, kuriose dažniausiai buvo laikomas Jack Daniel's, arba stiprinto (pvz chereso, ar porto) vyno statinėse. Tai Richard Seale specializacija, o tarp išleistų butelių yra ir labai vertingų iš įvairių spirituoto vyno ir brendžio statinių. 

    Foursquare Vintage 2010 12YO Exceptional Cask Selection yra 21-asis šios kolekcijos vintažinis limituotas leidimas, žymimas Mark XXI. Exceptional Cask Selection vintažiniai romai yra melasos distiliatai, brandinti tik ex-bourbon statinėse, be jokio kito brandinimo. Distilerija yra išleidusi šešis vintažinius romus nuo 2004 iki 2010 metų (trūksta tik 2006 metų leidImo). 2010 metų Foursquare vintažinis romas pagamintas iš melasos, distiliuotas Pot ir Column still distiliavimo induose, bei 12 metų brandintas ex-bourbon statinėse tropiniame Barbadoso klimate. Į butelius išpilstytas 60% stiprumo be jokių kitų priedų.

    Nosyje sodrus su stipriais medžio aromatais. Juntami troškinti raudonieji obuoliai, Luxardo vyšnios, rausvieji pipirai ir klevų sirupas. Aromatus lydi prieskoniai, oda, tabakas, braškių uogienė. Subalansuotas, aromatai gerai integruoti. Be to, juntama karamelė, skrudintas ąžuolas, abrikosai, melionas ir dulkėtos senos knygos aromatų natos. Taip pat sausainiai ir cukruotas imbieras.

    Gomuryje skonis iš pradžių saldus ir apvalus, klevų sirupo, džiovintų figų, razinų, raudonųjų obuolių, prinokusių slyvų ir vyšnių aromatai. Sviestas, triple sec, spirituotas vynas ir sausainiai. Skonio viduryje pradeda ryškėti medienos prieskoniai, juodieji pipirai, cinamonas, imbierinis alus ir muskato riešutas. Apdegęs ąžuolas, kakavos kauliukai, marmeladas ir sūdyta karamelė. Skonis ilgas su ąžuolo prieskoniais ir sodo vaisiais.


     

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne