Put.vynas-Cornaro Prosecco Rose Millesimato Brut DOC 2019 11% 0.75L

  • Kraunamos nuotraukos

    Put.vynas-Cornaro Prosecco Rose Millesimato Brut DOC 2019 11% 0.75L

    Kilmės šalis
    Italija
    Spalva
    ROŽINIS
    Talpa (L)
    0.75 L
    Alk. tūris
    11%
    Savybės
    BRUT
  • Cornaro Prosecco Rosé - tai Glera ir Pinot Noir vynuogių mišinys, - puikus gaivumo ir elegancijos derinys, modernus, rafinuotas ir tinkamas bet kokiai progai. Provanso rausvos spalvos šis Millesimato Charmat metodu gamintas Prosecco turi smulkių ir patvarių burbuliukų. 

    Kaip ir Šampanui, taip ir Prosecco galioja gamybos vietos, naudojamų vynuogių rūšies ir gamybos būdo reglamentai. Bendrais bruožais, - Prosecco yra Italijos baltasis vynas, gaminamas didelėje, bet ribotoje, geografinėje teritorijoje, apimančioje devynias Veneto ir Friuli Venezia Giulia regionų provincijas, regioną vadinant Prosecco. Vynas gaminamas iš Prosecco vynuogių (2009 metais pervadintos į Glera), vynas gaminamas tik Charmat metodu. Situacija pasikeitė, kai „Denominazione di Origine Controllata“ (DOC) konsorciumas nuo 2021 m. Sausio 1 d. pakeitė Prosecco DOC gamybos taisykles, įvedant Prosecco DOC Rosé kategoriją. Norėdami gaminti Prosecco DOC kaip Rosé, gamintojai turi laikytis šių pagrindinių taisyklių:
    - Vynuogių veislės: Glera ir 10% -15% Pinot Nero
    - Antroji fermentacija Charmat metodu: mažiausiai 60 dienų
    - Spalva: rausva daugiau ar mažiau intensyvi, spindinti ir su patvariomis putomis
    - Likutinis cukrus: nuo Brut Nature iki Extra Dry
    - Butelio etiketėje turės būti užrašas „Millesimato“ ir derliaus metai (mažiausiai 85% tų metų vynuogių) 

    Šviesiai rausvos spalvos ir ryškių perlamutrinių atspindžiu.

    Nosyje šis elegantiškas Prosecco vynas sprogsta su savitomis kriaušių ir obuolių aromatų natomis, būdingomis Glera vynuogėms. Taip pat galima suvokti tipinius Pinot Nero laukinių braškių aromatus.

    Gomuryje gaivus skonis pasižymi mažais ir užsitęsusiais burbuliukais, švelniai tekančiais gomuriu. Vidutiniškai lengvas, gerai subalansuota tekstūra.

    Dera su termiškai neapdorota žuvimi ir vėžiagyviais, taip pat su žuvies sriuba, keptos vištienos patiekalais bei paelija, tinka kaip aperityvas.

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne