Put.vynas-Bailly Lapierre Pinot Noir Brut Cremant de Bourgogne AOC 12% 1.5L

  • Kraunamos nuotraukos

    Put.vynas-Bailly Lapierre Pinot Noir Brut Cremant de Bourgogne AOC 12% 1.5L

    Burgundy

    Cremant

    Kilmės šalis
    Prancūzija
    Spalva
    BALTAS
    Talpa (L)
    1.5 L
    Alk. tūris
    12%
    Savybės
    BRUT
  • Crémant de Bourgogne - tai Burgundy (Burgundijos) putojančio baltojo ir rožinio vyno, gaminamo daugiausia iš Pinot Noir ir Chardonnay vynuogių Methode Tradicionelle metodu, apeliacija Pracūzijoje. Bailly - kaimas Burgundijoje, AOC Crémant de Bourgogne gimtinė. Čia vynai gali būti balti arba rožiniai, o saldumas gali būti įvairus - nuo brut (sauso) iki sec (vidutinio). Kaip ir šampanas, baltasis Crémant de Bourgogne gali būti gaminamas įvairiomis formomis, įskaitant standartinį BLANC, kuriame gali būti baltojo vyno, pagaminto iš raudonųjų vynuogių, komponentas. BLANC de BLANC gaminamas tik iš baltųjų vynuogių (Chardonnay, Aligoté, Melon de Bourgogne ar Pinot Blanc). BLANC de NOIRS gaminamas iš juodųjų vynuogių (Gamay, Pinot Noir).

    Bailly Lapierre Pinot Noir Brut Cremant de Bourgogne AOC tai labiausiai vyninę reprezentuojantis vynas, Blanc de Noirs baltasis vynas, pagamintas iš juodųjų Pinot Noir vynuogių. Nuostabaus charakterio Crémant, kurio stilius pilnas, gilus ir galingas, o burnoje jaučiamas vaisiškumas. Buteliuose brandinamas vidutiniškai 16-18 mėnesių požeminiuose rūsiuose, iškaltose kalkakmenio uolienose, nekintančioje natūralioje vėsoje. Šviesios šiaudų spalvos su subtilia puta ir tvariais burbuliukais.

    Nosyje sodrios konsistencijos su kriaušių, svarainių, obuolių ir citrusinių vaisių užuominomis.

    Gomuryje sodrus ir minerališkas, pasižymi galingais raudonųjų uogų vaisiais, tvirta struktūra, subalansuotu rūgštingumu.

    Dera su jūros gėrybėmis (moliuskais, krabais ir omarais), baltos mėsos, veršienos patiekalais, ruoštais su kreminiu grybų padažu, vasaros salotomis, gorgonzola sūriu, tinka kaip vakaro aperityvas.  

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne