Alus-VOLL DAMM 7.2% 0.33L D
-
Alus-VOLL DAMM 7.2% 0.33L D
Prie produkto kainos (už vnt.) priskaičiuotinas taros (0,10EUR) mokestis.
-
1953 m. "Damm" išvirė pirmąjį "Märzenbier" alų.
Pirmaisiais metais jis buvo gaminamas tik nuo spalio iki balandžio mėnesio, o likusią metų dalį jo gamyba buvo nutraukta.1955 m. dėl didelės sėkmės buvo nuspręsta jį gaminti nuolat. Jam buvo suteiktas Voll-Damm pavadinimas. "Voll" vokiškai reiškia pilnas, išbaigtas.
Pavadinimas tiko stipraus, intensyvaus ir sodraus skonio alui. Pirmiausia "Voll-Damm" alaus darykloje surauginamas, o prieš pat fermentacijos procesą įdedama naujų apynių iš garsaus ir prestižinio Bavarijos Hallertau regiono ("Nugget", "Magnum" ir "Taurus" apynių, kurie suteikia "Voll-Damm" būdingą kartumą).
Ąžuolo spalvos alus su oranžiniais atspalviais. Jis tankus ir ryškus, su skrudintu chromatiniu sluoksniu. Pasižymi gyvais, smulkiais ir greitais burbuliukais.
Nosyje aromatas labai intensyvus ir sudėtingas. Pirmosios kvapo natos yra vaisinės - prinokusių persikų ir obuolių, taip pat apelsinų natos, suteikiančios nosiai gaivumo.
Gomuryje skonis švarus, o pabaigoje išlieka skrudintos duonos pojūtis, primena tabako lapų taniną.
Poskonio įrašas gomuryje yra gausus, su charakteriu. Apimties ir kreminės konsistencijos alus. Apynių kartumas suteikia intensyvų gaivų pojūtį.