Viskis-Abasolo Mexican Corn Whiskey 43% 0.7L

  • Kraunamos nuotraukos

    Viskis-Abasolo Mexican Corn Whiskey 43% 0.7L

    Kilmės šalis
    Meksika
    Dūminis
    NEDŪMINIS
    Brandinimas
    BE AMŽIAUS
    Dėžutė
    BE DĖŽUTĖS
    Talpa (L)
    0.7 L
    Viskio tipas
    SINGLE GRAIN
    Alk. tūris
    43%
  • Pirmasis meksikietiškas Abasolo El Whisky De Mexico gaminamas ir distiliuojamas iš 100% meksikietiškų Cacahuazintle (kaka - wha - SINT - lay) kukurūzų, kuriuos dėl jų išskirtinio, nepaprasto skonio vietos ūkininkai augina ir perduoda jau daugiau kaip 200 kartų. Gilūs, subtilūs skrudintų kukurūzų, medaus, vanilės, juodosios arbatos ir sendintos odos aromatai yra ištikimi meksikiečių protėvių augintų kukurūzų profiliui. Fermentacij vyksta ne trumpiau kaip 120 valandų, po to skystis dvigubai distiliuojamas Copper Stills distiliavimo induose  ir brandinamas naujose ir senose (ex-bourbon) ąžuolo statinėse. 

    Meksika yra kukurūzų gimtinė. Maždaug prieš 10 000 metų kukurūzai atsirado prijaukinus teosinte - laukinę rūšį, kurios išvaizda labai skyrėsi nuo dabartinių kukurūzų, kuriuos augino pirmieji Mezoamerikos (Vidurio Amerika – senovinis regionas ir kartu civilizacija Amerikos žemyne, klestėjusi nuo II tūkst. pr. m. e. iki XVI amžiaus, kuomet buvo užkariauta Ispanų) žemdirbiai. Kukurūzai yra ne tik pasėlis, bet ir pagrindinis visos Meksikos vietinės kultūros maisto pagrindas, pamatinis šalies tapatybės elementas ir vertingas paveldas. 

    Nosyje dominuoja skrudinti kukurūzai, tačiau juos harmoningai papildo ąžuolas, Kentucky grietinėlės "Pull Candy" užuominos, šiek tiek skrudinto zefyro. 

    Gomuryje lengvas kukurūzų sirupas, lengvas pipirų prieskonis, saldus cukrus, aliejingas.

    Poskonyje kukurūzai, baltieji pipirai ir šiek tiek ąžuolo.

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne