Vynas-Pegasus Bay Sauvignon Semillon Waipara Valley 2015 15% 0.75L

  • Kraunamos nuotraukos

    Vynas-Pegasus Bay Sauvignon Semillon Waipara Valley 2015 15% 0.75L

    Kilmės šalis
    Naujoji Zelandija
    Talpa (L)
    0.75 L
  • Pegasus Bay vyninę įkūrė Donaldson šeima, kuri buvo Canterbury vyno pramonės pradininkai. Profesorius Ivan Donaldson, neurologas konsultantas, XX a. septintojo dešimtmečio viduryje pasodino vieną pirmųjų regione vynuogynų. Ivanas greitai pastebėjo didžiulį vynuogių auginimo regione potencialą ir 1985 m. kartu su žmona Christine ir keturiais sūnumis įkūrė dabartinę Pegasus Bay namų vynuogyną Waipara slėnyje Šiaurės Canterbury regione. 

    Vėsesnė nei vidutinė pavasario temperatūra lėmė mažesnį 2015 metų derlių, tačiau tuo pačiu tai lėmė puikią vaisių koncentraciją. Vėliau sekė šilta vasara ir ilgai užsitęsęs ruduo, todėl šis mažesnis derlius galėjo optimaliai sunokti. Pegasus Bay Sauvignon Semillon Waipara Valley 2015 tradicinio baltojo Bordeaux mišinio išraiška, kuriai naudojama apie Sauvignon Blanc 70% ir Semillon 30% vynuogių. Šios veislės buvo fermentuojamos atskirai: Sauvignon - nerūdijančio plieno talpose, kad išliktų gryni vaisiai, o Semillon - ąžuolo statinėse, kad išliktų tekstūra. Abiejų veislių vynas buvo brandinamas ant natūralių mielių nuosėdų (sue lie) maždaug 10 mėnesių, o po to, prieš išpilstant į butelius, buvo sumaišytas.  

    Šviesiai auksinė spalvos.

    Nosyje citrusinių vaisių, žalumynų, agrastų ir pasiflorų aromatai, taip pat ir šviežiai smulkintų čiobrelių kvapas.

    Gomuryje Semillon vynuogė padeda subalansuoti skonį, suteikdama vaisiams svorio ir sodrumo, kartu sumažindama sodrius Sauvignon Blanc vynuogei būdingą žolės skonį. Dėl sąlyčio su nuosėdomis vynas tampa dar labiau kreminis ir sodrus, tačiau pabaigoje vis dar išlieka gaivus minerališkumas.

    Dėl Semillon vynuogių dalies, šį vyną rekomanduojama vartoti per ateinančius 6-10 metų. 

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne