Vynas-Pegasus Bay Sauvignon Semillon Waipara Valley 2015 15% 0.75L

  • Kraunamos nuotraukos

    Vynas-Pegasus Bay Sauvignon Semillon Waipara Valley 2015 15% 0.75L

    Kilmės šalis
    Naujoji Zelandija
    Talpa (L)
    0.75 L
  • Pegasus Bay vyninę įkÅ«rė Donaldson Å¡eima, kuri buvo Canterbury vyno pramonės pradininkai. Profesorius Ivan Donaldson, neurologas konsultantas, XX a. septintojo deÅ¡imtmečio viduryje pasodino vieną pirmųjų regione vynuogynų. Ivanas greitai pastebėjo didžiulį vynuogių auginimo regione potencialą ir 1985 m. kartu su žmona Christine ir keturiais sÅ«numis įkÅ«rė dabartinę Pegasus Bay namų vynuogyną Waipara slėnyje Å iaurės Canterbury regione. 

    Vėsesnė nei vidutinė pavasario temperatÅ«ra lėmė mažesnį 2015 metų derlių, tačiau tuo pačiu tai lėmė puikią vaisių koncentraciją. Vėliau sekė Å¡ilta vasara ir ilgai užsitęsęs ruduo, todėl Å¡is mažesnis derlius galėjo optimaliai sunokti. Pegasus Bay Sauvignon Semillon Waipara Valley 2015 tradicinio baltojo Bordeaux miÅ¡inio iÅ¡raiÅ¡ka, kuriai naudojama apie Sauvignon Blanc 70% ir Semillon 30% vynuogių. Å ios veislės buvo fermentuojamos atskirai: Sauvignon - nerÅ«dijančio plieno talpose, kad iÅ¡liktų gryni vaisiai, o Semillon - ąžuolo statinėse, kad iÅ¡liktų tekstÅ«ra. Abiejų veislių vynas buvo brandinamas ant natÅ«ralių mielių nuosėdų (sue lie) maždaug 10 mėnesių, o po to, prieÅ¡ iÅ¡pilstant į butelius, buvo sumaiÅ¡ytas.  

    Šviesiai auksinė spalvos.

    Nosyje citrusinių vaisių, žalumynų, agrastų ir pasiflorų aromatai, taip pat ir šviežiai smulkintų čiobrelių kvapas.

    Gomuryje Semillon vynuogė padeda subalansuoti skonį, suteikdama vaisiams svorio ir sodrumo, kartu sumažindama sodrius Sauvignon Blanc vynuogei būdingą žolės skonį. Dėl sąlyčio su nuosėdomis vynas tampa dar labiau kreminis ir sodrus, tačiau pabaigoje vis dar išlieka gaivus minerališkumas.

    Dėl Semillon vynuogių dalies, šį vyną rekomanduojama vartoti per ateinančius 6-10 metų. 

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne