Aperityvas-Fernet Branca Menta 28% 0.7L

  • Kraunamos nuotraukos
  • Fernet Branca yra Italijos kilmės amaro stiliaus bitter'is. Bernardino Branca gėrimą pradėjo distiliuoti Milane 1845 m. Iki šių dienų tai vienas geriausiai Pasaulyje žinomų iš Italijos bitter'ių. Fernet-Branca gaminamas pagal originalų receptą, kuris perduodamas iš kartos į kartą. Trauktinė gaminama iš 27 žolelių ir kitų ingredientų. Fernet Branca ne mažiau kaip vienus metus laikomas ąžuolinėse statinėse, dėl to įgauna šviesiai rudą spalvą su gintariniais atspalviais. Tiksli formulė yra komercinė paslaptis, kurią žino tik Fernet-Branca prezidentas Niccolò Branca, kuris gamybos metu asmeniškai dozuoja ingredientus. Žinoma tik tiek, kad gėrime yra alavijo ferox (kartaus alavijo), gencijono (rūgimą sukeliantis ingredientas), ramunėlių, chininas, kininiai rabarbarai, miros, pipirmetės ir šafranas. 

    Tuo tarpu Branca Menta buvo sukurtas 1960 metais. Tai laikotarpis, kuriam būdingi dideli pokyčiai - nuo ekonominio pakilimo iki naujo gyvenimo būdo - labiau individualistinio ir mažiau konformistinio, buvo labai trokštama naujų patirčių, todėl tapo madinga vartoti Fernet Branca su pipirmėčių sirupu, ieškant naujų skonių ir aromatų. Dėl to iš garsiojo Fernet Branca buvo pagamintas Branca Menta. Pagal slaptą receptą likeris gaminamas iš šviežių mėtų iš Italijos Piedmont, regiono.

    Nosyje anyžių kvapas, kuris ilgainiui tampa saldesnis ir pereina į likerio aromatus. Virš to sklando mėtų ir šviežių žolelių aromatai.

    Gomuryje labai švarus, kupinas pipirmėčių, mentolio ir prieskonių.

    Poskonyje pipirmėčių saldainis ir švelnus likerio skonis. 

    Italai pataria vartoti visais metų laikais tiesiai su ledukais kaip aperityvą arba naudokite kaip kokteilio pagrindą.  

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne