Makers Mark

Vanduo yra išgaunamas iš skaidraus šaltinio, kuris teka distilerijos teritorijoje. Maker‘s Mark gamyboje tradiciškai naudojamus rugius, pakeitė kviečiai, kurie suteikia salsvumo šio viskio skoniui. Ne mažiau svarbus elementas – naujo amerikietiško ąžuolo statinės, lentos kurioms yra ne mažiau nei 9 mėnesius laikomos lauko sąlygomis, siekiant atsikratyti kartokų taninų. Na, ir galiausiai butelio dangtelį puošia ryškios raudonos spalvos vaškas, kuris yra tapęs išskirtiniu šio burbono skiriamuoju ženklu.

prekės ženklo aprašymas

Maker‘s Mark prekinio ženklo istorija prasidėjo 1953 metų spalio 1 d., kai T. William “Bill” Samuels Sr. įsigijo distileriją tuo metu žinomą kaip „Burks‘ Distilerry“, Kentukyje, JAV.
Pirmieji raudonuoju vašku puošti Maker‘s Mark buteliai pasaulį išvydo jau 1958 metais ir netruko išpopuliarėti tiek JAV, tiek pasaulyje.
Gaminant Maker‘s Mark didžiausias dėmesys yra skiriamas keturiems elementams – keturioms „W“: Water (angl. vanduo), Wheet (angl. kviečiai), Wood (angl. medis) ir Wax (angl. vaškas).

gamybos procesas

Maker‘s Mark brandinamas maždaug šešerius metus, yra išpilstomas ir parduodamas, kai degustatorių komitetas sutinka, kad viskis yra „pasirengęs“. Viskio statinės nuolatos keičiamos vietomis, kad išsilygintų brendimo sparta tarp aukštų ir žemų sandėlio vietų. Brandinimas kruopščiai paruoštose ąžuolo statinėse suteikia Maker‘s Mark vanilės ir karamelės aromatus.

skoninės savybės

„Maker‘s Mark“ išsiskiria saldžiu, subalansuotu karamelės, vanilės ir vaisių esencijos skoniu.

Grupė:
Pagaminimo šalis:
JAV
Stiprumas:
45%
Tūris/svoris/kiekis:
0.7 L
Matavimo vnt.:
vienetai
2199